Skriv bedre 10b: Skriv korrekt

Løsningsforslag

Her er de 5 afsnit med mine kommentarer og forslag til omskrivning. Skriv korrekt! Er du enig? Læs side 116-118 i “Bedre breve – bedre e-mails”, hvis du vil vide mere om dette problem.

Gå tilbage til forsiden via linket nederst og fortsæt øvelsen med næste punkt.

1

Efter episoden lykkedes det pigen at flygte. Hun henvendte sig til den nærmeste politipatrulje, som befandt sig i Prinsessegade, kun iført strømper.

Forslag:

Efter episoden lykkedes det pigen at flygte. Kun iført strømper henvendte hun sig til den nærmeste politipatrulje, som befandt sig i Prinsessegade.

Kommentar:

  • Der står ikke meget respekt om politipatruljer, der kun har strømper på …

2

Vort hotel ligger i byens centrum, har dejlige værelser, hyggelige saloner og på taget en pragtfuld solterrasse. Herfra kan der foretages en række skønne udflugter.

Forslag:

Vort hotel ligger i byens centrum, har dejlige værelser, hyggelige saloner og på taget en pragtfuld solterrasse. Fra hotellet kan vores gæster (eller du) foretage en række skønne udflugter.

Kommentar:

  • De mange skønne udflugter foretages formodentlig ikke direkte ud over kanten fra solterrassen.
  • Det er jo ikke hvem som helst, der er så privilegerede, at kan foretage skønne udflugter fra vores hotel. Det er vores kunder – eller måske ligefrem dig!

3

Hormonernes gavnlige indflydelse på huden og ganske uskadelige indvirkninger på kønsorganerne er for længst fastslået, og kvinderne kan uden bekymring fortsætte med brugen af disse.

Forslag:

Det er for længst fastslået, at hormonernes har en gavnlig indflydelse på huden og er ganske uskadelige for kønsorganerne. Vores kunder kan altså fortsætte med at bruge cremen uden bekymring.

Kommentar:

  • Kvinderne skulle jo gerne kunne fortsætte med at bruge kønsorganerne uden bekymring; men det er nok ikke det, teksten bør handle om.
  • Læg mærke til, at konklusionen får en smule ekstra vægt af at få sin egen sætning.

4

(Om livsforsikring)Ønskede ændringer ved død og tab af erhvervsevne som følge af indgåelse af ægteskab, separation/skilsmisse, barns fødsel skal meddeles inden 3 måneder efter begivenheden er indtrådt, og der skal ikke afgives helbredsoplysninger. Ændringer ved død og tab af erhvervsevne i andre situationer end ovennævnte kræver helbredsoplysninger i fornødent omfang.

Forslag:

Du kan få livsforsikringen ændret af en af disse årsager uden at give nye helbredsoplysninger: Hvis du har indgået ægteskab, er blevet separeret eller skilt, hvis du er blevet forælder, eller hvis en person, der stod som modtager af livsforsikringen efter dig, er død.

Hvis forsikringen skal ændres på grund af tab af erhvervsevne, skal vi have nye helbredsoplysninger.

I alle tilfælde skal vi have besked om ændringen senest 3 måneder efter den begivenhed, der er årsagen til den.

Kommentar:

  • Vi skal have en generel oprydning og en afsnitsinddeling, så vi fortæller én ting ad gangen; emnet er svært nok endda.
  • Og så skal vi vikle os ud af formuleringen om, at ændring ved død kræver helbredsoplysning i fornødent omfang. Det er jo ikke et emne, der kalder på ufrivillige morsomheder.

5

Min funktion her på Landskontoret vil primært være som rådgiver for geder, men også for får. Jeg håber på et godt samspil med de lokale konsulenter og glæder mig til at få større kontakt med de praktiske avlere.

Forslag:

Min funktion her på Landskontoret vil være som rådgiver primært for gedeavlere, men også for fåreavlere. Jeg håber på et godt samspil med de lokale konsulenter og glæder mig til at få større kontakt med de praktiske avlere.

Kommentar:

  • !
  • Læg også mærke til, at jeg har flyttet ordet “primært” en smule, så sammenhængen mellem gede- og fåreavlere fungerer bedre.

Tilbage

© Per Salling, Omatskrive.dk, 2023

Views: 9