Frikvarter med tågegeneratoren…

Vi skal vel til det – en sidste tur i Gården, før der bliver ringet ud for i dag. Et frikvarter, hvor vi lige kan vende tågegeneratoren, spindoktoren og et par andre gamle venner.

Af Per Salling

I de godt 20 år, jeg har hygget mig med hjemmesiden her i ledige stunder, er det et par gange blevet til lidt skæg og ballade, for det meste inspireret af kolleger på jobbet eller i branchen. Det gik tabt, da jeg transhypnograferede siden over på WordPress for at få den til at virke bedre på folks mobifoner. Jeg ville egentlig have rekonstrueret (noget af) det hér, men det blev så ikke lige det, der skete.

Og det skete ikke, fordi det meste af det forudsætter noget javascript, som jeg lige akkurat kunne overkomme (efter princippet om at kunne det uden egentlig at forstå det) da siden var bygget i HTML (hvad der svarer lidt til at lege med Lego, bare sjovere). Men nu, da det hele skal pakkes ind i WordPress (som svarer mere til Windows – du kan lave alting fint og flot op til – og kun op til – en vis selvbestemmelse, og i øvrigt forstår du ikke en sk.d at det hele) for at virke på mobifoner, er det slut med lir og lagkage. I hvert overgår det mine evner som programmør i uoverstigelig grad.

Nå. MEN så kom The Wayback Machine (også kaldet web.archive.org) mig til hjælp – for tingene lå der jo og ventede på bare et blive linket til, opdagede jeg for nyligt. Så nu er der gensyn med Tågegeneratoren, Den Lille Spindoktor og mange af de herlige sider ude i verden, som de linker til.

Samtidig er det så et nostalgisk tilbageblik på den gamle version af Omatskrive.dk og internet-verdenen dengang for ikke så mange år siden, da man kunne skabe et univers på egen hånd ved hjælp af et par linjers HTML-kode. Akja. Those were the days, som det hedder på nudansk.

Kig på det, og smut så tilbage til arbejdet. Livet er jo ikke bare et spil med marmorkugler, som Kipling skrev.

Nåja, lige én ting til. Jeg kan lige så godt skrive det her som alle andre steder, der er alligevel ingen der læser det. Og det er fint nok. Men altså: Hvis du har en fornemmelse af, at nogle af artiklerne på Omatskrive.dk har fået Yaris, så er det helt rigtigt. Det er nemlig sådan, at søgemaskinerne helst ser, at artikler (altså rigtige artikler med bogstaver, der bliver til ord, der bliver til sætninger, ikk’?) fylder mere end 600 ord. Så er de simpelthen nemmere at få øje på i vrimlen af småskidt. Det kan man selvfølgelig grine af, men på den anden side: Vi vil jo alle gerne ses. Og hermed er denne side nået op på 604 ord. Undskyld!

Tågegeneratoren, spindoktoren og…

  • Tågegeneratoren – og glem ikke linkene til alle de ligesindede hjemmesider, den byder på. Mange af dem også på The Wayback Machine, ytringsfrihedens vigtigste forsvarer imod glemsel, fantasiløs oprydning, politisk og anden korrekthed og andre former for dumhed.
  • Den lille Spindoktor – præget af min interesse for politisk bullshit, den uudtømmelige kilde til sort snak. Mette Frederiksen har nærstuderet den – jeg véd det!
  • Text – Hypertext er et vidne om min interesse for hypertekst-litteratur dengang Verden var ung og internettet endnu yngre. Vi var nogle, der troede at det skulle blive stort, men det skete ikke (eller: det er ikke sket endnu), og mine artikler om emnet røg ud ved flytningen til WordPress… Ku’ det være sjovt et genbesøge emnet? Sker der stadig noget?Vær tålmodig! Denne side kører meget langsomt, da alle undersider p.t. skal hentes enkeltvis fra Internet Archive.

Læs også

tågegeneratoren - og resten af Omatskrive.dk
Jo-jo – den kan stadig findes: Omatskrive.dk anno dazumal med tågegenerator og det hele!

© Per Salling, Omatskrive.dk, 2003-2023

Views: 48