Rapportteknik og praktisk rapportskrivning

Denne kategori om at skrive bedre dansk, om rapportteknik og praktisk rapportskrivning og om godt rapportsprog rummer 5 hovedelementer:

  • Det Store Rapportkursus i 12 afsnit “Skriv bedre rapporter”, hvor jeg vil prøve at guide igennem én af mange forskellige tilgange til rapportskrivningens ædle kunst – dét at skrive bedre dansk i en rapport, uanset om det er i studie- eller arbejdssammenhæng
  • En kortere serie om godt rapportsprog og teknisk sprog. Hjemmesiden her hedder jo trods alt “Om at skrive”, og skriftsproget er det værktøj, vi bruger til at gøre vores arbejde med. “Ord er, hvad vi arbejder med, og ord må nu gøre arbejdet“, som journalisten Poul Høi skrev.
  • En samling artikler om rapporttekniske emner, fx rapportafsnit der kræver lidt særlig fordybelse, kildesøgning og brainstorming. Nogle er ældre, andre nyere; men de er (eller bliver) skrevet igennem, så de understøtter “Skriv bedre rapporter”. De kan læses som uddybning af emner dér.
  • En serie om “fagets videnskabsteori” (ikke helt færdig endnu) samt et par andre artikler om de par videnskabsteoretiske begreber og metoder, du simpelthen er nødt til at have tjek på for at kunne skrive ordentlige rapporter
  • Lidt om fremlæggelse af det færdige resultat: Mundtlig fremlæggelse af rapportens konklusion med brug af PowerPoint, Presentations eller lignende (NB: Stadig på vej – eller WIP, som det hedder på nydansk).

Det hele bygger på mange års personlig erfaring og næsten lige så mange års erfaring som underviser i kommunikations- og rapportteknik og i at skrive bedre dansk ved et erhvervsakademi og i erhvervslivet – både internt og som selvstændig kursusudbyder.

Det kunne aldrig falde mig ind at påstå, at jeg her kommer med de eneste endelige og totalforgyldte løsninger på et af tilværelsens helt store spørgsmål: Hvordan skriver man en god rapport? Men at mine råd virker – i mangel af bedre ideer – det tør jeg godt love.

Kig ind med mellemrum – kategorien er stadig under opbygning!

Hits: 904