Den sproglige tågegenerator

… virker ikke for tiden!

Efter flytningen til WordPress er der altså liiiige noget med Javascript, jeg skal have lidt mere styr på. Men det skal nok komme på et tidspunkt.

En af mine kolleger gav dette velmente råd i firmaets personaleblad: “Vil du gøre erhvervslivskarriere, er den særlige sprogbrug noget af det første, du skal vænne dig til. Men det er ikke helt let. Tænk, hvis du ikke var fremme i skoene og proaktivt implementerede din egen agenda? På sigt ville du ikke kunne optimere din performance, og det scenarie ville være mindre end verdensklasse i erfa-gruppen. Derfor springer vi til med en række highlightede bullits, så du igen kan blive den skarpeste kniv i skuffen“.

Jeg kunne ikke selv have sagt det bedre, så jeg stjæler skamløst hans ord (tak, Jørgen!) som optakt til denne dynamisk optimerede, brugercentrerede, holistisk værdibaserede og interaktive sproglige tågegenerator. Har du vindermentaliteten, er der ingen vej udenom: Aktivér funktionen og eksponér dig selv for en next-generation optimeret cutting-edge service!

Sådan gør du:
1. Tryk på tågeknappen.
2. Læn dig tilbage og nyd, at al virkelighed gradvist forsvinder.

Det handler bare om at …

Er dit behov for kommunikativ innovation mere rettet den politiske verden, så bør du måske også konsultere Den Lille Spindoktor.

Der er andre, der har et skarpt øje for postmoderne sprogekvilibrisme i løsdrift. Her er fx Morten Gade, forhenværende digital chef i FDB, partner i store marketingbureauer og nu generalsekretær i Det Danske Spejderkorps. Morten Gade: Bullshit!

Mens vi er i det hjørne: Jes Fabricius Møllers “sproglige bundvending” kan måske ikke forbedre dine jobmuligheder i den kommercielle sektor, men helt sikkert dine akademiske karrieremuligheder. På utalrige opfordringer er linket genoprettet via The Internet Archive: Sproglig Bundvending.

Broderfolkene kan også: Den svenske Avigsidans “Floskelgenerator” tager fat på den type selvforherligende varm luft, der pynter utallige virksomheders brochurer og internetpræsentationer under overskriften “Om vores virksomhed”: Floskelgeneratorn. Og i Norge har Danske Sprognævns højærværdige kolleger i Språkrådet slået sig løs med en Svadagenerator, der endda foreligger i 10 forskellige versioner, bl.a. generel svada, helseadministrativ svada, forsvarssvada, plan- og byggesvada, forsikringssvada og klima. Det rykker!

For dem, der sætter lighedstegn mellem internationalisering og anglofili, er der Lucy Kellaways énmands- – undskyld, énkvindesprojekt Guffipedia under Financial Times’ særdeles agtværdige vinger. Her finder vi blandt andet en helt bedårende blødgøring af det brutale budskab “You’re fired”: “We are going to upgrade you with immediate effect. We are going to allow you to move on in order that you can you use your talents and skills more effectively and thus upgrade your career and opportunities.” Skam få den, der tænker ilde derom … Og så selvfølgelig Plain English Campaign’s Gobbledygook Generator.

Fortsættelse følger – måske. Ideer modtages gerne!

Læs også

© Per Salling, Omatskrive.dk, 2004-2021

Hits: 220