Den Lille Spindoktor

… virker ikke for tiden!

Efter flytningen til WordPress er der altså liiiige noget med Javascript, jeg skal have lidt mere styr på. Men det skal nok komme på et tidspunkt.

Det er ikke alle politikere, der har 50 års erfaring; og hvis de har, vælger vi dem ikke. Vi vil helst have dem unge og sprøde – i princippet gerne med 50 års erhvervserfaring, men i øvrigt højst 23 år gamle og uden for meget forstyrrende livserfaring, og så er det jo lissom lidt svært. De må i øvrigt også gerne være lidt lækre, politikerspirerne, hvilket som bekendt hverken gør til eller fra for talegaverne. Eller måske alligevel nærmest fra …

Så her er Den lille Spindoktor: Den uundværlige støtte for dig, der er født i går og tørret på en Co2-neutral luftvarmeblæser i nat. Indtil videre er den nok mest nyttig, hvis du går på Blå Stue – men jeg arbejder på sagen.

En opdatering trænger sig hårdt på og kommer måske engang. Du er velkommen til at bidrage med din yndlingsfloskel – send den fluks til mig!

Læs også artiklerne “Bullshit!” og “Mere bullshit!”, og kast eventuelt et nostalgisk blik på den go’e gamle sproglige Tågegenerator.

Hvis du færdes mere hjemmevant i de akademiske stjernetåger end i den kommercielle halvverden, tilbyder Jes Fabricius Møllers “sproglige bundvending” nok et (endnu) bedre boost af dine akademiske karrieremuligheder – hvadenten det gælder problemformuleringen eller de øvrige intellektuelle eskapader: Sproglig Bundvending .

Broderfolkene kan forresten også: Svenske Avigsidans Floskelgenerator, der tog så smukt fat på den type selvforherligende varm luft, der pynter utallige virksomheders brochurer og internetpræsentationer, er tilsyneladende ramt af en særlig svensk variant af Covid-19 – i hvert fald er den gået i selvisolation. Men i Umeå (så langt nordpå at de ser ned på Nordpolen) har de sendt reserverne på banen: Floskla Nu!

Og i Norge har Danske Sprognævns højærværdige kolleger i Norske Språkrådet slået sig løs med en Svadagenerator; og de ville ikke være nordmænd, hvis de ikke tog sagen lige så alvorligt som den rigtige skivoks til det forkerte skiføre. Så den foreligger i 10 versioner: Generel svada, arkivsvada, bistandssvada, forsikringssvada (sikkert noget med krigsskibet “Helge Ingstad”, der sænkede sig selv), forsvarssvada, helseadministrativ svada, klimasvada (nej – Gretha Tunberg er ikke norsk, hun lyder bare sådan for danskere), plan- og byggsvada, svada for mattilsynet (noget med myseost) og universitets- og høgskolesvada. Det rykker!

Sidst, men ikke mindst, har selveste Plain English Campaign (fighting for crystal-clear communication since 1979) meldt sig på banen med deres egen Gobbledygook Generator. Og Financial Times bidrager til den almindelige oplysning med deres Guffipedia, den mangeårige klummeskriver Lucy Kellaways dictionary of business jargon and corporate nonsense. Værsågod!

© Per Salling, Omatskrive.dk, 2010, 2021

Hits: 109