Nu' de' jul! (næsten …)

Julen er hjerternes fest, og vi skal være gode ved hinanden. Det kan vi blandt andet gøre ved at skrive julehilsner - og ved i det hele taget at skrive ordentligt til hinanden. Det handler juletemaet om.

Skriv aktivt - det er lettere at læse

Passiv anvendes i stor udstrækning i offentlige skrivelser og når det ellers ønskes at gøre afsenderen fjern og ophøjet. Der opnås nemlig den effekt, at det gøres vanskeligt at se, fra hvilken afsender teksten sendes. - Men det er grundlæggende en u-menneskelig måde at skrive på, og her ved juletid har den i hvert fald slet ingen berettigelse. Se mere her!

Skriv overskueligt - det er (også) lettere at læse

Er det et synsbedrag, eller er det virkelig lettere at læse? Ja til begge dele. Se, hvordan du kan gøre dine skriverier meget lettere at læse - næsten uden at ændre et ord eller flytte et komma. Sådan ...

Skriv hellere en e-mail eller en sms end slet ikke noget

Håndskrevne breve forekommer på en eller anden måde "finere" og mere personlige. Men er de det? Og kan man tillade sig at besvare et håndskrevet brev med en e-mail, en sms eller en hilsen på Facebook? - Ja, det kan man. Det er i hvert fald meget, meget bedre end at lade være med at svare, fordi man er kommet ud af vane med at skrive breve i hånden!

Lidt mere om juleskriveri:

  • Hvorfor skriver vi egentlig julekort? Julekortet - et livstegn i den kolde tid
  • Og hvordan? Julekortet - den lille julegave
  • Sidst, men ikke mindst: Hvad skriver vi - og til hvem? Julebrevet til onkel Peter i Silkeborg  • De 5 mest læste artikler på Omatskrive.dk


    JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com